Het kan gebeuren dat tijdens uw vakantie een reisgenoot of een dierbare thuis overlijdt. U krijgt dan naast de schok ook te maken met een aantal zaken die met spoed geregeld moeten worden. Zonder reisverzekering kunt u dan helaas niet terugvallen op vergoedingen en praktische hulp. U moet alles zelf oplossen, eventueel in samenwerking met de ambassade in het vakantieland.

Terugkeer uit het buitenland van uw overleden dierbare

Er gaat heel wat aan vooraf voordat uw overleden dierbare kan worden teruggebracht naar Nederland. Zo moeten de autoriteiten in de gemeente van overlijden op de hoogte worden gebracht van het overlijden en de thuisreis moet geregeld worden. Om deze repatriëring vlot te laten verlopen, adviseren wij u om zo spoedig mogelijk met de uitvaartonderneming van uw keuze contact op te nemen.

Overlijden thuis tijdens uw vakantie

Bij een onverhoopt overlijden thuis wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk naar huis om nog bij uw dierbare te kunnen zijn of om andere nabestaanden bij te staan. Kunt u in zo'n geval aanspraak maken op uw reisverzekering die u helpt onmiddellijk naar huis te komen? Of heeft u misschien een aanvullende annuleringsverzekering die ook nog eens alle kosten van uw gehele vakantie overneemt?

Vergoeding van onkosten door verzekering

In de meeste gevallen worden de kosten van repatriëring volledig vergoed door de reisverzekering van de overledene. Bij een sterfgeval tijdens uw vakantie kán uw reisverzekering de kosten van uw terugreis vergoeden. Als u naast uw reisverzekering ook een annuleringsverzekering heeft afgesloten, is het mogelijk dat deze verzekering een vergoeding uitbetaalt voor de gemiste dagen of voor het gehele bedrag dat de vakantie heeft gekost.

Verschillende voorwaarden

De verzekeringsmaatschappijen kennen echter wel verschillende voorwaarden. Als het bijvoorbeeld van tevoren al bekend was dat uw dierbare ernstig ziek was terwijl u vertrok, kunt u bij de meeste verzekeringen nergens aanspraak op maken. Daarbij is het ook nog belangrijk wat uw familieband is met de overledene. De reisverzekeraars vergoeden meestal alleen uw terugreis bij overlijden van een eerste- of tweedegraads familielid. Bij sommige reisverzekeringen is het echter mogelijk om tegen betaling van een hogere premie wel extra personen bij te schrijven op uw verzekeringspolis.

De vakantie staat voor de deur...

Het is verstandig om voor uw vertrek uw polis te checken en onduidelijkheden na te vragen bij uw verzekeringsagent. Daarnaast is goed te weten dat u bij een onverhoopt overlijden altijd op ons terug kunt vallen, waar u ook bent.

Wij wensen u een fijne en onbezorgde vakantietijd!

Kunnen wij u helpen?

Goemans uitvaartzorg

E-mail: info@goemansuitvaartzorg.nl

Boxmeer Uitvaartcentrum

Elzenstraat 7
5831 LH Boxmeer
Telefoon: 0485 523 043

Gennep Uitvaartcentrum / Kantoor

2e Dwarsweg 54
6591 XR Gennep
Telefoon: 0485 523 043

Venray Uitvaartcentrum / Kantoor

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Telefoon: 0478 588 889


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Onze vestigingen

  • Boxmeer
  • Gennep
  • Venray
  • Overloon
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.