Een vaak gehoorde uitspraak is: “Als ik weet dat ik nog maar een paar maanden te leven heb, ga ik een wereldreis maken.” Het is ook een mooie gedachte; nog één keer de wereld rond of een andere mooie reis maken. De praktijk is helaas vaak anders. Een aantal mensen heeft al fysieke klachten of is bang voor de ongemakken die nog komen. Veel mensen kiezen er voor om dan juist in de vertrouwde omgeving van hun dierbaren te blijven.

Maanden vol emotie

Hopelijk hoeft u er nog lang niet over na te denken wat u zelf zou doen. Maar mogelijk heeft u deze periode van afscheid al eens meegemaakt bij vrienden of familieleden. Dan weet u dat het moeilijke maanden zijn vol emotie, die ook heel waardevol kunnen zijn. Ondanks het verdriet is er plaats voor mooie momenten, zoals samen wat leuks ondernemen en herinneringen ophalen. Het is prachtig als deze laatste maanden thuis kunnen worden doorgebracht maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer mensen voor een hospice.

24-uurs zorg in een hospice

In een hospice is dag en nacht verpleging en begeleiding aanwezig en dat is een geruststellende gedachte. Het aanbod van pijnbestrijding, medische zorg en mentale ondersteuning wordt per patiënt ingevuld op basis van wensen en behoeften. Een vast team van verplegenden en vrijwilligers staat garant voor een liefdevolle en deskundige verzorging. Familie en vrienden mogen ook altijd hun dierbare verzorgen of hierbij helpen. Op www.ciz.nl leest u meer over de indicatiestelling, nodig voor hospicezorg.

Net als thuis

Over het algemeen voelt iedereen zich er snel thuis. De sfeer is hartelijk en warm. Een mooie kamer, een fijne omgeving maar vooral de doorlopende persoonlijke zorg en aandacht van de professionals en de vele vrijwilligers zorgen ervoor dat er een thuisgevoel ontstaat. Bezoek is continu welkom op de eigen kamer of in de gemeenschappelijke huiskamer. Het idee dat er altijd iemand in de buurt is, geeft rust en dat is van onschatbare waarde. In een hospice kunnen ze u helaas geen extra tijd van leven geven maar wel kwalitatief zeer hoogwaardige laatste maanden, waarin het u aan niets zal ontbreken.

Hospice in uw buurt

Voor de regio Venray kunt u o.a. terecht bij hospice Zenit in Venray. Dit hospice heeft zes grote gastenkamers en er heerst een huiselijke sfeer. Op www.hospicezenit.nl vindt u meer informatie.

Voor de regio Land van Cuijck en omstreken kunt u o.a. terecht bij hospice de Cocon in de dorpskern van Sint Anthonis. Dit hospice heeft de kleinschaligheid en intimiteit van een woonhuis. Op www.vptzlandvancuijk.nl vindt u meer informatie. Bij vragen kunt u ook bellen met 0485-381927.

Kunnen wij u helpen?

Goemans uitvaartzorg

E-mail: info@goemansuitvaartzorg.nl

Boxmeer Uitvaartcentrum

Elzenstraat 7
5831 LH Boxmeer
Telefoon: 0485 523 043

Gennep Uitvaartcentrum / Kantoor

2e Dwarsweg 54
6591 XR Gennep
Telefoon: 0485 523 043

Venray Uitvaartcentrum / Kantoor

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Telefoon: 0478 588 889


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Onze vestigingen

  • Boxmeer
  • Gennep
  • Venray
  • Overloon
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.