Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame manier van leven waarbij ze zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Deze wens horen we ook steeds vaker bij uitvaarten. Wij vinden duurzaamheid bij leven én bij dood een goede ontwikkeling. Daarom kiezen wij als uitvaartorganisatie voor een duurzame manier van werken volgens de 5 principes van Stichting GreenLeave.

De kernprincipes van GreenLeave

Onderzoek wijst uit dat niet alleen de inkoop van producten maar juist ook de bedrijfsvoering van invloed is op duurzaamheid. Eerlijk zaken doen, goed werkgeverschap, minimale milieu-impact, duurzame inkoop en maatschappelijke betrokkenheid vormen de 5 kernprincipes van GreenLeave, waardoor wij als organisatie nog beter kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Goemans uitvaartzorg en duurzaam ondernemen

Wij waren al enigszins vertrouwd met deze manier van duurzaam werken. Zo dragen wij met trots het Keurmerk Uitvaartzorg als bewijs van eerlijk zaken doen. We voeren met regelmaat energiescans uit in onze panden en beperken de CO2 uitstoot van ons wagenpark om onze milieu-impact te verkleinen. Daarnaast kopen wij bewust in en werken bijvoorbeeld met ongebleekt papier en met printers die dankzij de nieuwste technieken energie besparen en een langere levensduur hebben. Ook doet Goemans veel aan voorlichting en verzorgen wij diverse bijeenkomsten. Uiteraard ondersteunen wij waar mogelijk lokale activiteiten in het kader van maatschappelijke betrokkenheid.

Ons nieuwe uitvaartcentrum in Boxmeer

Ons nieuwe uitvaartcentrum aan de Elzenstraat in Boxmeer, dat vanaf het voorjaar 2018 beschikbaar zal zijn, voldoet zoveel mogelijk aan de normen van duurzaamheid. De intieme rouwkamers, de persoonlijke 24-uurs kamers en de sfeervolle gemeenschappelijke ruimte stralen rust en warmte uit en bieden u de ruimte om afscheid te nemen op de manier die u wenst. Daarbij streven we naar een zo min mogelijke belasting van het milieu. Daarom proberen we ons voortdurend bewust te zijn van ons energieverbruik en de milieu-impact en maken we waar mogelijk gebruik van milieuvriendelijke en duurzame voorzieningen en materialen.

Duurzaamheid in de mate die u wenst

Onze deelname aan GreenLeave onderstreept dat u bij ons kiest voor een persoonlijke uitvaart met duurzaamheid in de mate die u wenst. Wij vertellen u er graag meer over in een persoonlijk gesprek.

Kunnen wij u helpen?

Goemans uitvaartzorg

E-mail: info@goemansuitvaartzorg.nl

Boxmeer Uitvaartcentrum

Elzenstraat 7
5831 LH Boxmeer
Telefoon: 0485 523 043

Gennep Uitvaartcentrum / Kantoor

2e Dwarsweg 54
6591 XR Gennep
Telefoon: 0485 523 043

Venray Uitvaartcentrum / Kantoor

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Telefoon: 0478 588 889


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Onze vestigingen

  • Boxmeer
  • Gennep
  • Venray
  • Overloon
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.