Goemans uitvaartzorg vindt duidelijke en betrouwbare informatievoorziening bij vragen over het levenseinde en uitvaartwensen net zo belangrijk als het verzorgen van een gedenkwaardige, persoonlijke uitvaart. Daarom hebben onze uitvaartcentra ook een belangrijke functie als informatiepunt, waar u vrijblijvend en kosteloos kunt informeren naar de vele mogelijkheden.

Uitvaart met een thema

Steeds meer mensen kiezen voor een thema om zo een mooi en passend afscheid te verzorgen. Het afscheid staat hierbij (geheel of gedeeltelijk) in het teken van het gekozen thema. Wij helpen u graag met ideeën en de verzorging van een onvergetelijk afscheid. U kunt denken aan de volgende thema's:

Natuur

Bij het thema 'natuur' wordt er bijvoorbeeld gekozen voor natuurlijke materialen als een eco-kist, lijkwade en kan het vervoer plaatsvinden met paard en koets of met een uitvaartfiets. De bloemen bestaan uit veldboeketten of losse bloemen, de lunch kan zuiver biologisch zijn en het afscheid kan ook plaatsvinden in de buitenlucht op een natuurbegraafplaats.

Avond

Bij het thema 'avond' kunt u kiezen voor een afscheid bij schemertijd of bijvoorbeeld een avondcrematie. Fakkels, kaarsen en vuurkorven kunnen het afscheid letterlijk verlichten. Wensballonnen vullen het sfeervolle plaatje aan. Een avondcrematie behoort tot de mogelijkheden.

Kinderen

Bij het onverhoopte afscheid van een kind wordt er vaak gekozen voor talrijke ballonnen, bellen blazen, knuffels en veel muziek. Een treurclown kan de andere kinderen helpen met hun emoties tijdens het afscheid. Wij kunnen daarbij speciale kinderboekjes verzorgen. We kunnen u nadien ook helpen aan adressen van zeer kundige rouwbegeleiding bij het onbeschrijflijke verlies van een kind.

Cultuur

Een cultuurgebonden afscheidsbijeenkomst kenmerkt zich vaak door totaal andere activiteiten dan wij kennen tijdens onze traditionele uitvaart. Deze uitvaarten hebben tal van eigen rituelen, zoals zang en soms dans naast gebeden. Vaak is er ook vraag naar speciaal eten. Wij hebben inmiddels ervaring opgedaan met tal van cultuurgebonden afscheidsbijeenkomsten en kunnen u zodoende daarin goed adviseren en begeleiden.

Traditie

De traditionele uitvaart is het afscheid dat we allemaal kennen. De keuze tussen begraven en cremeren, een klassieke of eenvoudige kist, een avondwake en of kerkdienst en na het afscheid een koffietafel. Ook bij deze uitvaart trachten wij zoveel mogelijk persoonlijke details te verwerken, zodat dit traditionele afscheid ook uniek, mooi en gepast wordt.

Natuurlijk is het ook mogelijk zelf een thema te bedenken, dat we samen met u zo mooi mogelijk zullen uitwerken in alle facetten van het afscheid.

Kunnen wij u helpen?

Goemans uitvaartzorg

E-mail: info@goemansuitvaartzorg.nl

Boxmeer Uitvaartcentrum

Elzenstraat 7
5831 LH Boxmeer
Telefoon: 0485 523 043

Gennep Uitvaartcentrum / Kantoor

2e Dwarsweg 54
6591 XR Gennep
Telefoon: 0485 523 043

Venray Uitvaartcentrum / Kantoor

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Telefoon: 0478 588 889


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Onze vestigingen

  • Boxmeer
  • Gennep
  • Venray
  • Overloon
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.