Het is vaak een lastige keuze om uw kind wel of niet mee te nemen naar een rouwbezoek of naar een uitvaart. Kinderen geven echter vaak zelf aan wat ze wel en niet willen weten of doen wanneer er iemand in hun omgeving is overleden. Het is goed om hen hierbij te betrekken, als het enigszins mogelijk is. Ze verliezen immers niet alleen iemand die dichtbij stond maar ook zal hun vertrouwde omgeving voor altijd anders zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw kind te betrekken bij een afscheid, zoals een gedichtje voorlezen, een kaars aansteken, het beschilderen van de kist, etc. Onze uitvaartverzorger helpt u graag bij de begeleiding in deze moeilijke periode, bijvoorbeeld met het verantwoorde werkboekje 'Dag lieve...' voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het afscheid van een kind

Hoewel dit gelukkig steeds minder vaak voorkomt, gebeurt het helaas nog steeds dat we afscheid moeten nemen van een kind of baby. Wij zoeken dan samen met de ouders naar een manier om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen. Een speciaal kistje of mandje, passende teksten en illustraties, ballonnen, een treurclown en een muzieklijst die speciaal is samengesteld voor kinderuitvaarten zijn een paar mogelijkheden om deze uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Als u graag wilt dat uw kind thuis blijft tot aan de uitvaart, helpen we u graag met alle voorzieningen. Indien u dat wenst, wordt u begeleid door een vrouwelijke uitvaartbegeleidster. Bij een baby- of kinderuitvaart bieden wij onze diensten tegen kostprijs aan.

Kunnen wij u helpen?

Goemans uitvaartzorg

E-mail: info@goemansuitvaartzorg.nl

Boxmeer Uitvaartcentrum

Elzenstraat 7
5831 LH Boxmeer
Telefoon: 0485 523 043

Gennep Uitvaartcentrum / Kantoor

2e Dwarsweg 54
6591 XR Gennep
Telefoon: 0485 523 043

Venray Uitvaartcentrum / Kantoor

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Telefoon: 0478 588 889


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Onze vestigingen

  • Boxmeer
  • Gennep
  • Venray
  • Overloon
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.