Susanne Brands-Peersman RU

Uitvaartverzorgster

“Door goed te luisteren, kun je een wereld van verschil maken.”

"Een gevoel van 'op je plek zijn' lijkt een cliché, maar sinds ik uitvaartverzorgster ben bij Goemans uitvaartzorg is niets minder waar. In deze branche was ik al langer werkzaam in een andere functie, maar het intensief begeleiden van mensen op één van de moeilijkste momenten in hun leven, dat is wat mij altijd het meest heeft getrokken. Dat ik nu samen met families zo’n intieme aangelegenheid als het afscheid van een dierbare mag vormgeven, maakt me erg dankbaar. Door goed naar mensen te luisteren en soms ook tussen de regels door te lezen kun je zelfs al met kleine dingen een wereld van verschil maken. Omdat geen mens hetzelfde is, is dat voor iedereen anders en dat vraagt om persoonlijke aandacht. Op deze manier wil ik iedereen het passende afscheid geven dat hij of zij verdient."

Certificaat Dementievriendelijke uitvaartverzorger 

Susanne Brands-Peersman is bij Goemans uitvaartzorg de eerste uitvaartverzorgster die het certificaat Dementievriendelijke uitvaartverzorger behaalde.

"Ik vind het belangrijk dat ook nabestaanden met dementie afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. Hierbij is de juiste begeleiding voor zowel de persoon met dementie als ook de familie om hem of haar heen van het grootste belang. De opleiding Dementievriendelijke uitvaartverzorger heeft mij geleerd dat het in de meeste gevallen gerust mogelijk is om iemand met dementie te betrekken bij (een gedeelte van) het afscheid. Het is een kwestie van zoeken naar mogelijkheden, in plaats van te kijken naar onmogelijkheden. Dat doe ik door zo goed mogelijk aan te sluiten bij de leefwereld van de persoon met dementie, door hem of haar bijvoorbeeld te betrekken bij het uitzoeken van muziek. Een lied dat ze kennen van vroeger zorgt vaak voor herkenbaarheid en een vertrouwd gevoel. Met respect en begrip voor alle betrokkenen wil ik een uitvaart verzorgen waar iedereen met een goed gevoel op terug kan kijken.”

Naar eigen inzicht

Wij zijn zeer tevreden over de mogelijkheden die geboden werden door Susanne om het afscheid
vorm te geven op onze manier. Wij hebben de vrijheid om het afscheid naar eigen inzicht in te vullen als heel prettig ervaren.

Meer reacties lezen


Zelf een ervaring insturen?
Vult u dan het formulier in. Naam en woonplaats zijn niet verplicht. Dank alvast voor uw reactie!

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.