Negentigplussers verzorgen Dementievriendelijke uitvaarten

Als eersten in Nederland ontvingen uitvaartondernemingen Goemans uitvaartzorg, Van der Stappen uitvaartverzorging en Bruijns uitvaartverzorging de ondernemingslicentie ´Dementievriendelijke uitvaartzorg´.

De samenwerkende familiebedrijven verzorgen al bijna 100 jaar uitvaarten in Brabant en Limburg.
Steeds vaker zijn er na een overlijden mensen met dementie onder de nabestaanden. Zo groeit het aantal weduwen en weduwnaars met dementie in Nederland jaarlijks met circa 4500. Deze mensen en hun familieleden hebben er belang bij dat zij gezamenlijk afscheid kunnen nemen. Zo wordt niet alleen een dubbel verdriet voorkomen, er wordt ook een begin gemaakt om samen verder te gaan, zonder de naaste die meer dan eens ook mantelzorger was voor de achterblijver met dementie.

Vier registeruitvaartverzorgers van de samenwerkende uitvaartondernemingen namen deel aan een 2-daagse training om mensen met dementie te betrekken bij afscheid en uitvaart.
De uitvaartondernemers maken zich hiermee sterk voor een steeds groter wordende groep kwetsbare mensen en nemen het voortouw in de vervulling van een maatschappelijke opdracht die de sterke toename van dementie ons geeft.
De dementievriendelijke uitvaartverzorger bij Goemans uitvaartzorg is Susanne Peersman.

Kunnen wij u helpen?

Goemans uitvaartzorg

E-mail: info@goemansuitvaartzorg.nl

Boxmeer Uitvaartcentrum

Elzenstraat 7
5831 LH Boxmeer
Telefoon: 0485 523 043

Gennep Uitvaartcentrum / Kantoor

2e Dwarsweg 54
6591 XR Gennep
Telefoon: 0485 523 043

Venray Uitvaartcentrum / Kantoor

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Telefoon: 0478 588 889


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Onze vestigingen

  • Boxmeer
  • Gennep
  • Venray
  • Overloon
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.